Parempia yrityksiä

Suomessa, kuten monessa muussakin maassa on erilaisia työpaikkakilpailuja. En ole niihin paremmin tutustunut, mutta mitä ilmeisimmin hyvä työpaikka on sellainen, jossa työtekijää arvostetaan ja häneen luotetaan. Useana vuonna samat yritykset ovat sijoittuneet näissä Best Place to Work –kisoissa viiden parhaan joukkoon. Vincit ja Fondia ovat hyviä esimerkkejä uusista yrityksistä, jotka ovat menestyneet em. kilpailuissa. Miksi? Ulkopuolelta tarkasteltuna yhtenä merkittävimpänä syynä on keskinäinen luottamus. Kun työntekijälle annetaan riittävästi tietoa ja valtaa, hän motivoituu ja toimii lähtökohtaisesti oikein.

Hyviä yrityksiä on toki ollut jo ennen mainittuja kisojakin. 1980 luvulla Jan Carlzon “pelasti” lentoyhtiö SAS:n poistamalla väliportaan päälliköitä ja antamalla lisää valtaa ja vastuuta asiakaspinnassa toimiville. Toimintatavat eivät kuitenkaan jääneet pysyviksi, eikä yrityksen menestys ole niistä ajoista juuri häikäissyt. Jatkuva menestys vaatii yrityksiltä kykyä mukautua ympäristön muutoksiin ja vahvaa arvopohjaa. Eikö niin?

Nokian nousua ja uhoa seurasi kriisi, jonka syitä ja seurauksia on käsitelty useissa tutkimuksissa. En ota niihin kantaa, mutta naapurissani asuu nokialainen, joka kertoi käyneenä läpi 12:et yt – neuvottelut. Sitä Nokiaa, johon hän aikoinaan samaistui ja ylpeänä kertoi työstään tuttavilleen, ei enää ole. Enää hän ei ole työnantajastaan erityisen ylpeä. Nykyään Nokian yt- neuvotteluista näytetään otetun mallia General Electric:n (GE) entiseltä pääjohtajalta Jack Welchiltä, joka on todennut: ”Joka vuosi ”huonoimmalle” kymmenykselle on annettava potkut. Näin pidämme yllä kilpailukykyämme”. Welchin aikana GE moninkertaisti arvonsa ja Jack oli aikansa sankari. Käydessäni GE:n tehtailla New Yorkissa muistaakseni v. 2002, niin kaikki tapaamani työntekijät olivat äärimmäisen ylpeitä työnantajastaan. Miksi Nokian työntekijät eivät näytä olevat ylpeitä työnantajastaan, joka kohtelee heitä samoin kuin GE omiaan 15-20 vuotta sitten? En tiedä vastausta, mutta siihen vaikuttavia tekijöitä ovat varmasti kulttuurierot, sukupolvien erot ja fakta, että monet Nokian entiset työntekijät ovat löytäneet sellaisen työnantajan kuin Vincit ja Fondia. Työnantajan joka aidosti välittää. Kokemuksistaan he kertovat ex-kollegoilleen.

Itselläni on kokemusta hyvin erilaisista yrityskulttuureista. Paras työantajani on toistaiseksi ollut A. Ahlström Oy, jossa sain erilaisissa päällikkö- ja johtajatehtävissä hyvinkin vapaasti edistää työnantajan asiaa. Tuloksiakin syntyi. Huonoin työantajani on ollut pienempi perheyritys, jossa en toimitusjohtajanakaan välttynyt esimiehen pikkumaiselta kyttäykseltä. Ahlstömillä olinkin sitten töissä 14 vuotta ja sillä toisella vaivaiset 10 kuukautta.

Pertti Wathen

 

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Print this page

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *